Kokeileva Kata ja Kaizen Lean-prosessien kehittämistekniikkoina -työpaja

Loading Loading...

Ajankohta 21.3.2019
Aika
Kesto 1 pv
Ilmoittautumisaika 14.3. mennessä
HaaS-koulutus HaaS-kumppanuusasiakkaille koulutus kuluttaa 1 kreditiä.
Hinta 580,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä ja lounaan.


Esittely

Prosessien kehittämisessä henkilöstön kehittämisosaamista lisäävä tekniikka Toyota KATA on tehokas esimiehen valmennustaitoja kuin henkilöstön ongelmanratkaisutaitoja edistävä pienten askelten tekniikka. Esimies hakee ja tuo tiimille kehittämistekniikoita, kouluttaa niitä ja haastaa tiimiä etenemään askel askeleelta kohti prosessille asetettua haastetta kohti. Henkilöstö suunnittelee miten edetä seuraava askel kohti välitavoitetilaa, toteuttaa sen, arvioi yhdessä esimiehen kanssa miten onnistuttiin ja mitä opittiin ja esimies haastaa miettimään seuraava kokeilevaa askelta. Toyota Kaizen työpajat toimivat kehityspurskeina, joissa suunnitellaan ratkaisuja prosessin tai arvovirtakuvauksessa tunnistettujen ongelmien poistamiseksi. Kaizen työpajat koostuvat ratkaistavien ongelmien tai kehitystarpeiden tunnistamisesta, ratkaisutiimien valinnasta, ennakkovalmistautumisesta, ratkaisun luovista työpajapäivistä, toteuttamisesta ja tulosten varmentamisesta.

Tavoite ja hyödyt

Osallistujat oppivat valmennus- ja parannuskatan periaatteet, esimiehen valmentavan roolin avaintehtävät, henkilöstöä tehokkaasti osallistavan kokeilevan parannuskatan vaiheet ja kehitysaskelten A3 kirjaamisen harjoitteita ja esimerkkejä soveltaen. Kaizen työpajojen suunnittelu-, toteutus- ja seurantavaiheiden olennaiset seikat sekä työpajojen eri vaiheissa käytettävät työpohjat. Katan ja Kaizeneiden kompastuskohdat ja onnistumisen edellytykset käydään läpi omaan organisaatioon peilaten. Osallistujat saavat myös ajankohtaisen luettelon tuoreimmista Kata ja Kaizen kirjallisuusviitteistä.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Päälliköt, prosessin omistajat, kehittäjät. Koulutus soveltuu niin Lean periaatteita tunteville kuin prosessien jatkuvan parantamisen tekniikoista kiinnostuneille.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

DI Jussio Moisio, Qualitas Fennica

    Kysy lisätietoja

    koulutussuunnittelija Matleena Nurmiainen, matleena.nurmiainen@haus.fi, puh. 040-5517445

    Tulosta koulutustiedot (PDF)