Juridisesti ja asiallisesti oikein perusteltu - Hallinnon päätösten ja kannanottojen oikeudellinen ja asiallinen perusteltu

Loading Loading...

Ajankohta 27.9.2019
Aika 9.00
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika viimeistään 20.9.
HaaS-koulutus HaaS-kumppanuusasiakkaille koulutus kuluttaa 2 kreditiä.
Hinta 580,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää esitysmateriaalin sähköisessä muodossa ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.


Esittely

Viranomaisen päätösten ja kannanottojen oikeudellinen ja asiallinen perusteleminen ei ole vapaaehtoista, vaan se on useimmiten myös lailla säädeltyä. Koulutuksessa käydään läpi perusteluvelvollisuuden lakisääteinen tausta ja tulkintakäytäntöä, sekä perustelemista edellyttäviä tilanteita esimerkkien avulla. Koulutuksen aikana harjoitellaan myös vakuuttavan ja tavoitteellisen viestin rakentamista ja argumentointia.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille vahvat perusteet ja välineet esittää päätöstensä ja kannanottojensa tueksi oikeudellisia argumentteja siten, että päätösten ja kannanottojen voidaan katsoa olevan sekä muodollisesti että sisällöllisesti oikeita, ja ne pysytään myös esittämään selkeästi.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka osallistuvat hallintopäätösten valmisteluun ja tekemiseen, sekä yleisemmin keskusteluihin, joissa tarvitaan oikeudellista ja vakuuttavaa argumentoimista.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi perusteluvelvollisuuden lainsäädännöllinen tausta ja tulkintakäytäntöä. Koulutuksessa esitellään perustelun nyrkkisääntöjä ja oikeutusta tutkimustiedon perusteella. Esimerkkien avulla nostetaan esiin perustelemista
edellyttäviä tilanteita, argumentaation etenemisen logiikkaa, perustelevia sanavalintoja sekä päätösten ja kannanottojen rakennetta.

Hinta

580,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää esitysmateriaalin sähköisessä muodossa ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
HaaS-kumppanuusasiakkaille koulutus kuluttaa 2 kreditiä.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, HAUS kehittämiskeskus Oy, puh. 0400 515 993, anja.makinen@haus.fi.

Tulosta koulutustiedot (PDF)