Verkkopalvelut saavutettaviksi -koulutusohjelma

Loading Loading...

Ajankohta 24.9.2019 - 14.1.2020
Aika
Kesto 5 päivää
Ilmoittautumisaika Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksittäisiin moduuleihin.
Hinta Koko koulutusohjelman hinta 2600 € + alv 24 %
Yksittäiset moduulit 590 € + alv 24 %


Esittely

Yksittäisiin moduuleihin ilmoittautuminen mahdollista!

Julkishallinnon saavutettavuusvelvoitteet on kirjattu Lakiin digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jolla toimeenpannaan EU:n 2016 joulukuussa voimaan tullut saavutettavuusdirektiivi. Lakia aletaan soveltaa 23.9.2018 jälkeen tehtyihin verkkosivuihin jo 23.9.2019 alkaen. Onko sinun organisaatiosi verkkopalvelut kunnossa? Verkkopalvelujen saavutettavuus on keskeisessä roolissa julkishallinnossa kun kansalaisille tehdään digitaalisia palveluja. Saavutettavuusvelvoitteet koskevat digitaalisia tekstisisältöjä, tiedostoja, kuvia, videoita, lomakkeita ja vastaavia, jotka ovat käytettävissä tietoverkoissa erilaisilla päätelaitteilla ja ohjelmistoilla.

Verkkopalvelut saavutettaviksi -koulutusohjelmassa pääset itse toteuttamaan saavutettavuusvelvoitteita. Koulutusohjelmassa on viisi moduulia, ja se toteutetaan 24.9.2019 - 14.1.2020. Jokaisessa moduulissa harjoitellaan tekemään esteettömiksi asiakirjoja, lomakkeita, audiovisuaalista materiaalia sekä mobiilissa tarjottavia palveluita. Koulutuksessa opit taidot, jotka jokaisen virkamiehen tulsii hallita lähitulevaisuudessa. Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksittäisiin moduuleihin.

Tavoite ja hyödyt

Koulutusohjelman tavoitteena on antaa valmiudet verkko- ja mobiilipalveluiden saavutettaviksi tekemiseen, ja tutustua WCAG-ohjeistukseen ja lakiin digitaalisten palvelujen tarjoamisesta.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille julkishallinnossa työskenteleville, jotka
- tarvitsevat tietoa saavutettavuuden vaatimuksista
- tuottavat tai työstävät asiakirjoja toimisto-ohjelmilla
- tekevät taulukoita, diagrammeja ym. infografiikkaa verkkoon
- tekevät tai julkaisevat video- tai audiosisältöjä verkossa tai
- päivittävät verkkosivuja.

Sisältö

Moduuli 1: Saavutettavuuden perusteet
Moduuli 2: Toimisto-ohjelmien asiakirjat saavutettaviksi
Moduuli 3: Verkkopalvelut saavutettaviksi
Moduuli 4: Video- ja audiosisällöt saavutettaviksi
Moduuli 5: Saavutettavat mobiilisovellukset

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

KTM Elina Jokisuu on kansainvälisesti sertifioitu saavutettavuusasiantuntija joka on työskennellyt aiemmin erityisesti esteettömyys- ja saavutettavuusongelmien parissa. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaansa kognitiivisesta esteettömyydestä. Hän on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien esteettömyys-, saavutettavuus- ja käytettävyysasiantuntijana Isossa- Britanniassa, ja on myös erittäin kokenut kouluttaja.
FM Azra Tayyebi on myös kansainvälisesti sertifioitu saavutettavuusasiantuntija, ja yliopistossa hänen pääaineensa on ollut tietojenkäsittelytiede. Hän on myös kokenut verkkoteknologioiden asiantuntija, ja kokenut auditoija ja konsultti.

Hinta

Koko koulutusohjelman hinta 2600 € + alv 24 %
Yksittäiset moduulit 590 € + alv 24 %

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)