Verkkopalvelut saavutettaviksi (Verkkopalvelut saavutettaviksi -koulutusohjelman 3. moduuli)

Loading Loading...

Ajankohta 20.11.2019
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 8.11.2019 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%


Esittely

Lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jolla toimeenpannaan EU:n saavutettavuusdirektiivi, alettiin soveltaa 23.9.2018 jälkeen tehtyihin verkkosivuihin 23.9.2019. Verkkopalvelujen saavutettavuus on keskeisessä roolissa julkishallinnossa kun kansalaisille tehdään digitaalisia palveluja. Saavutettavuusvelvoitteet koskevat digitaalisia tekstisisältöjä, tiedostoja, kuvia, videoita, lomakkeita ja vastaavia, jotka ovat käytettävissä tietoverkoissa erilaisilla päätelaitteilla ja ohjelmistoilla. Tästä syystä kaikkien julkishallinnossa työskentelevien tulisi osata laatia asiakirjat ja muut aineistonsa saavutettaviksi.

Verkkopalvelut saavutettaviksi -moduuli on osa laajempaa syksyn aikana toteutettavaa koulutusohjelmaa. Kolmannen moduulin teemana on "Verkkopalvelut saavutettaviksi".

Tavoite ja hyödyt

Moduulissa luodaan ymmärrys saavutettavuuteen erilaisten käyttäjien näkökulmasta.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Moduuli on tarkoitettu erityisesti verkkosivujen päivittämisestä vastaaville henkilöille.

Sisältö

Koulutuksessa testataan verkkopalvelujen saavutettavuutta erilaisten käyttäjien näkökulmasta. Hiiri- näppäimistö- ja ruukunlukijakäyttäjien näkökulmasta käydään läpi
- visuaalinen
- rakenteellinen
- tekninen ja
- sisällöllinen saavutettavuus.

Osallistujat kokeilevat simulaatiolaien avulla visuaalista hahmottamista, verkkosivujen lukemista ruudunlukijan avulla, ja testaavat, miten sivuilla edetään pelkkää näppäimistöä käyttäen.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

KTM Elina Jokisuu on kansainvälisesti sertifioitu saavutettavuusasiantuntija joka on työskennellyt aiemmin erityisesti esteettömyys- ja saavutettavuusongelmien parissa. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaansa kognitiivisesta esteettömyydestä. Hän on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien esteettömyys-, saavutettavuus- ja käytettävyysasiantuntijana Isossa- Britanniassa, ja on myös erittäin kokenut kouluttaja.

FM Azra Tayyebi on myös kansainvälisesti sertifioitu saavutettavuusasiantuntija, ja yliopistossa hänen pääaineensa on ollut tietojenkäsittelytiede. Hän on myös kokenut verkkoteknologioiden asiantuntija, ja kokenut auditoija ja konsultti.

Täydentävä koulutus

Video- ja audiosisällöt saavutettaviksi 11.12.2019
Saavutettavat lomakkeet 25.11.2019
Saavutettavat mobiilisovellukset 14.1.2020

Lisätiedot

Koulutettavilla on oltava mukana koulutuksessa oma kone, johon on asennettu valmiiksi Adobe Acrobat Pro DC ja NVDA-ruudunlukuohjelma (HTPS://www.nvaccess.or/). Suosittelemme myös päivittämään MS Office 365-versioon ohjelmien helppokäyttöisyysominaisuuksien hyödyntämiseksi.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. +358 400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)