Ketterän toiminnan perusteet

Loading Loading...

Ajankohta 30.9.2019
Aika 9.00
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 23.9.2019 mennessä
HaaS-koulutus HaaS-kumppanuusasiakkaille koulutus kuluttaa 2 kreditiä.
Hinta 640,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutuksen, sähköiset materiaalit ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.


Esittely

Ketterät hankkeet keskittyvät toimittamaan arvoa tuottavia kokonaisuuksia, askeleittain ja nopeilla palautesykleillä. Ketterä hankemalli soveltuu erityisesti tilanteisiin ja ympäristöihin, joissa löytyy seuraavia elementtejä:

• Epävarmuus: Vaikka suunniteltaisiin, niin suunnitelma happanee nopeasti johtuen ulkoisista tekijöistä.
• Uuden tuottaminen: Tilanne, jossa tehdään jotain uutta, jota ei olla aiemmin tehty tai kokeiltu.
• Askeleittaisen investointimallin käyttö: Hankkeet, joissa sovitaan osa-kokonaisuuden tuottamisesta.
• Tilanteisiin, joissa on liikaa tekemistä ja liian vähän resursseja. Ketteryydessä keskitetään resurssit kaikkein arvokkaimpiin osakokonaisuuksiin, ja saadaan niitä tuotettua ja julkaistua.
• Tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeita osa-tuloksia. Ketterän toimintamallin vahvuus on pienessä mittakaavassa kokeilu, nopeat palautesyklit, ja jatkuva parantaminen, jolloin lopputuloksena syntyvä tuotos on ”varmistettu” toimivan asiakkaiden tai käyttäjien kanssa.
• Tilanteisiin joissa aiemmin suunniteltu projekti on jumissa ilman tietoa siitä milloin projekti valmistuu, ja projekteihin joissa kokonaisuuskuva on hämärtynyt tai levinnyt liian usean omistajan sähköposteihin.
• Tilanteisiin joissa tarvitaan eri osaamisalueiden tiiminjäsenten tiivistä yhteistyötä.
• Projekteihin, joissa on paljon ristikkäisvaikutuksia tai riippuvuuksia, joita on vaikea ennakoida.

Tavoite ja hyödyt

Kurssin jälkeen:
1. Pystyt määrittelemään mihin kohtaan ketteryys sopii, ja missä haluatte käyttää perinteistä projektinjohtamisen mallia.
2. Ymmärrät Scrum toiminnan perusteet, roolit, vastuut, ja toiminnan.
3. Voit aloittaa Scrumin menetelmiin tutustumisen lähemmin ja kokeilla jotain toimintamallia työssäsi.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus soveltuu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet tehostamaan tiiminsä, yksikkönsä, osastonsa tai organisaationsa työskentelyä. Koulutuksesta on erityisen paljon hyötyä myös niille, jotka työskentelevät tiimissä tai yksikössä, joka on päättänyt alkaa soveltamaan tai soveltaa jo ketterän toiminnan periaatteita työssään.

Sisältö

Päivän aikana oivallat syvällisesti miten ketterä toiminta todella eroaa perinteisestä “teollisesta” tehokkuusajattelusta, ja missä ympäristössä ketteryyttä kannattaa käyttää toiminnanohjausmallina. Lisäksi saat kokemuksen pelin kautta Scrum toiminnasta, sen vahvuuksista ja heikkouksista, ja eroavaisuudesta perinteiseen työntekoon.

Virtaustehokkuuteen pyritään LEAN-Kanban tyyppisellä toiminnalla, jonka perusteet esitellään myös kurssilla. Lean-Kanban sopii toimintaympäristöön, jossa on jatkuvaa palvelua tai toimintaa, jonka läpimenoaikaa halutaan nopeuttaa ja laatua parantaa.

Modernia muutoksen johtamista käsitellään myös päivän aikana. Ne ajat ovat päättyneet, kun voidaan kaikki sanella ylhältä alaspäin. Muutoksien onnistuneeseen läpivientiin kun tarvitaan asiakasrajapinnan tai toimintaa tekevien ammattilaisten osaamista.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

Valmentaja koulutuksessa toimii Riina Hellström, Peoplegeeks Ltd Oy

Näin Riina kuvailee itseään:
Olen ketterä valmentaja ja organisaation kehittäjä jota asiakkaani johtoryhmä kutsui “shamaaniksi”. Vahvuuteni on yhdistää vahva rakenneosaaminen ihmisten väliseen näkymättömään vuorovaikutukseen. Keskityn auttamaan ihmisiä työskentelemään ketterin menetelmin ja periaattein, saamaan asioita aikaiseksi ja luomaan erinomaista työkulttuuria samalla. Olen valmentanut yli 400 ihmistä ketteryyteen. Pyrin 2019 vuoden aikana saamaan Sertifioidun Scrum valmentajan lisenssin, joten sertifiointivalmennukset vedän Mentorini Petrin kanssa vielä muutaman kerran.

Täydentävä koulutus

Voimme myös räätälöidä teille organisaatiokohtaisen tilauskoulutuksen! Ole yhteydessä asiasta koulutuspäällikkö Timo Kuntsiin, timo.kuntsi@haus.fi tai 044 977 8385

Hinta

640,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutuksen, sähköiset materiaalit ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.
HaaS-kumppanuusasiakkaille koulutus kuluttaa 2 kreditiä.

Kysy lisätietoja

koulutuspäällikkö Timo Kuntsi, HAUS, timo.kuntsi@haus.fi, p. 044 977 8385
asiantuntija Iina Hämäläinen, HAUS, iina.hamalainen@haus.fi, p. 040 519 0400

Tulosta koulutustiedot (PDF)