Esittelijänä hallinnossa

Loading Loading...

Ajankohta 28.2.2020
Aika
Kesto 1 pv
Ilmoittautumisaika 14.2.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutukseen voi osallistua joko luokkaopetuksena tai Skypen välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa sekä läsnäolijoille ohjelmaan merkityt tarjoilut.Esittely

Suomen hallintoviranomaiset tekevät vuosittain kymmeniä miljoonia hallintopäätöksiä. Esittelijän tehtävä on päätösten valmistelu, ja hän myös vastaa niiden lainmukaisuudesta niin sisällöllisesti kuin myös käsittelyprosessin osalta. Koulutuksessa käsitellään esittelijän vastuut ja velvollisuudet sekä hallintoasian lainmukainen prosessi.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat hallintoasian lainmukaiseen etenemisprosessiin, tuntemaan esittelijänä omat vastuunsa ja velvollisuutensa sekä soveltamaan niitä omassa työssään.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutuksen sisältö kuuluu kaikkien esittely- ja päätöksentekotehtävissä toimivien virkamiesten perusosaamiseen, ja on osa HAUSin koulutustarjontaa, jolla yllä pidetään virkamiesten perusosaamista ja tietojen päivittämistarpeita. Koulutus soveltuu hyvin myös muissa tehtävissä toimiville antaen hyvät perustiedot hallintomenettelystä.

Sisältö

Esittelijänä hallinnossa -koulutus antaa hyvät perustiedot esittelymenettelystä, esittelijän vastuusta sekä hallintolain keskeisestä sisällöstä. Esittelymenettelyyn tutustutaan sekä teoriatiedon että lukuisten käytännön esimerkkien avulla.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

OTK, OTL, VT Ann-Mari Pitkäranta työskentelee ylituomarina Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Hänen erikoisalaansa on hallintomenettely, johon esittelijän tehtävät ja rooli kiinteästi liittyvät, sekä hallintolainkäyttö. Hän on aiemmin työskennellyt myös kansliapäällikön tehtävissä korkeimmassa hallinto-oikeudessa sekä oikeusministeriön oikeushallinto-osastolla kehittämispäällikkönä.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutukseen voi osallistua joko luokkaopetuksena tai Skypen välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa sekä läsnäolijoille ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 040 051 5993

Tulosta koulutustiedot (PDF)