Digitaaliset palvelut ja sähköinen asiointi

Loading Loading...

Ajankohta 13.5.2020
Aika
Kesto
Ilmoittautumisaika
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%


Esittely

Viranomaisten digitaalisten palvelujen ja sähköisen asioinnin sääntely on uudistunut. Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta tuli voimaan 1.4.2019. Sen saavutettavuusvaateita alettiin soveltaa portaittain 23.9.2019 alkaen, ja digitaalisten palveluiden tarjoamisen osalta lokakuun alusta. Lailla toimeenpannaan kansallisesti muun muassa EU-direktiivi julkisen sektorin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta. Digitaalisiin palveluihin ja sähköiseen asiointiin vaikuttavat kuitenkin myös useat muut lait ja EU-sääntely. Koulutuksessa jäsennetään digitaalisten palveluiden ja sähköisen asioinnin sääntelykokonaisuutta ja kerrotaan miten viranomaisen on toteutettava velvoitteensa digitaalisten palvelujen tarjoamisessa ja sähköisessä asioinnissa.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä digitaalisten palvelujen ja sähköisen asioinnin uudistuneeseen sääntelyyn ja niiden velvoitteisiin viranomaisille.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Julkishallinnossa työskentelevät, sekä vakuutus- ja pankkisektorin palveluista ja sähköisestä asioinnista vastaava henkilöstö. Virastojen digitaalisten palvelujen ja sähköisen asioinnin suunnitteluun (verkkosivut ja mobiilipalvelut) ja päätöksentekoon osallistuvat virkamiehet.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi digitaalisten palvelujen ja sähköisen asioinnin sääntelyyn liittyvää lainsäädäntöä ja tehdään soveltamiseen liittyviä harjoituksia. Sääntelyyn liittyvät muun muassa
- hallintolaki
- Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta
- sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annettu laki
- hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annettu laki
- vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista annettu laki ja
- sähköisestä tunnistamisesta ja luottamuspalveluista annettu EU:n asetus

Kouluttaja

Julkisoikeuden professori, Tomi Voutilainen Itä-Suomen yliopistosta on erinomaisena kouluttajana tunnettu ja kokenut julkisuus- ja tietosuojakouluttaja julkishallinnossa.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)