EU:n oikeudellisen tiedon lähteet

Loading Loading...

Ajankohta 1.10.2020
Aika
Kesto
Ilmoittautumisaika Ilmoittautuminen 27.9.2020 mennessä.
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Teams -yhteydellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.


Esittely

EU:n päätökset ja sääntely vaikuttavat vahvasti myös Suomen kansalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön. Luotettavan tiedon löytäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, ja siksi tehokkaan tiedonhaun osaaminen oikeista lähteistä tehostaa työtä ja parantaa työn laatua. Koulutuksessa tutustumme EU:n oikeudellisen tiedon lähteisiin ja EU:n tietopankkeihin verkossa, sekä ajankohtaislähteisiin, joista voi seurata muun muassa säädösvalmistelun etenemistä.
Koulutuksessa selviää miten asiat niistä parhaiten löytyvät.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat keskeisimpiin oikeudellisen EU-tiedon lähteisiin ja EU:n tietopankkeihin verkossa sekä antaa valmiudet niiden tehokkaaseen käyttöön.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

EU-tehtävissä toimivat, lakimiehet, säädösvalmistelijat ja heitä avustavat, oikeusinformaatikot, tietopalveluhenkilöstö ja tiedottajat.

Sisältö

Koulutuksessa tutustumiskohteita ovat mm. PreLex, OEIL, IPEX, RAPID tietokannat. Erityisesti perehdytään valmistelu-, lainsäädäntö- ja tuomioistuinaineistoihin EUR-Lexissä, N-Lexissä, CURIA-palvelussa ja FINLEX-säädöstietopankissa, sekä keskeisten EU:n jäsenmaiden säädös- ja oikeustapauskokoelmiin.

Koulutus sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä ja ohjeita tehokkaaseen tiedonhakuun.

Koulutuspaikka

Teams-koulutus

Kouluttaja

Aki Hietanen toimii kehittämispäällikkönä oikeusministeriön Hallinto- ja ohjausosastolla.

Tietotasiantuntija Tommi Peuhkurinen on toiminut Eduskunnan kirjastossa EU-tietoasiantuntijana 15 vuotta vastaten EU-tiedonhallinnasta. Aiemmin hän työskenteli Euroopan parlamentissa Brysselissä EU-tiedon parissa.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Teams -yhteydellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993
Asiantuntija Satu Vuorinen, satu.vuorinen@haus.fi, puh 040 548 0439

Tulosta koulutustiedot (PDF)