Perus- ja ihmisoikeudet EU:ssa

Loading Loading...

Ajankohta 30.3.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 16.3.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%


Esittely

Kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen on viranomaistoiminnassa myös velvoite, ja jokaisen julkishallinnossa työskentelevän tulisi tietää mitä nämä velvoitteet tarkoittavat omassa työssä. Koulutuspäivässä avataan asiaa monesta näkökulmasta, ja kuullaan myös eduskunnan ja EU-tuomioistuimen tulkintakäytänteistä perus- ja ihmisoikeusasioissa.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on vastata julkishallinnossa työskentelevien koulutustarpeeseen perus- ja ihmisoikeuksista ja niihin liittyvistä valvontamekanismeista jotta syntyisi käsitys siitä mitä perus- ja ihmisoikeudet tarkoittavat oman työn kannalta.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus soveltuu kaikille julkishallinnossa työskenteleville perustietopakettina perus- ja ihmisoikeuksista EU:ssa ja niiden tulkintakäytännöistä Suomessa. Koulutus on myös erinomainen tietopaketti lainvalmistelijoille siitä kuinka perusoikeussäännökset tulisi huomioida lainvalmistelussa.

Sisältö

Kurssilla perehdytään perus- ja ihmisoikeuksiin EU:ssa ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen toimintaan. Päivän aikana kuullaan mm. minkälaisia ratkaisuja EIT on antanut Suomea koskevissa asioissa ja miten perustuslakivaliokunta on tulkinnut perus- ja ihmisoikeuksia.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, etunimi.sukunimi@haus.fi, puh. 040 051 5993
Asiantuntija Satu Vuorinen, etunimi.sukunimi@haus.fi, puh. 040 548 0439

Tulosta koulutustiedot (PDF)