Budjetointi viraston tulosohjauksen välineenä

Loading Loading...

Ajankohta 30.9.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 16.9.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Skypellä.

Hinta sisältää materiaalin sähköisenä sekä paikan päällä osallistuville ohjelmaan merkityt tarjoilut.


Esittely

Viraston tulosjohtamisen ja sisäisen budjetoinnin vahvistamiseksi sekä edelleen budjetoinnin kehittämiseksi on hyvä tuntea myös valtiontalouden rakenteita ja rahankäytön reunaehtoja. Tämä tarkoittaa valtiontalouden kehysmenettelyn ja budjettiprosessin, budjetin ja sen lainsäädännöllisten periaatteiden sekä talousarvion rakenteiden tuntemusta.

Virastojen sisäiseen budjetointiin kohdistuu myös muutospaineita. Sisäistä budjettia laadittaessa tulisi tarkastella, miten budjetoinnilla voidaan vaikuttaa hankinnasta maksuun -prosessin toimintatapojen kehittämiseen. Sisäistä budjetointia keventämällä on mahdollista tehostaa prosesseja, vähentää laskuja ja keskittää hankintoja. Hankintatoimen hyvät käytännöt edellyttävät, että viraston hankinnat perustuvat vuosittain hyväksyttävään hankintasuunnitelmaan. Uudet toimintatavat muuttavat virastojen budjetointikäytänteitä.

Viraston sisäinen budjetointi on keskeinen toiminnan ja talouden ohjauksen välille. Budjetointimalleilla on vaikutusta myös taloudelliseen käyttäytymiseen. Kurssi tarjoaa uusia työkaluja ja menetelmiä budjetoinnin, budjettilaskelmien ja budjetointiprosessin kehittämiseen.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on kehittää tietämystä valtiontalouden kehysjärjestelmästä ja talousarvioprosessista, talousarvion lainsäädännöllisistä periaatteista ja talousarvion rakennekysymyksistä. Edelleen koulutuksen tavoitteena on kehittää virastojen sisäistä budjetointia ja budjetointiprosessia. Saat käyttöösi uusia laskentamalleja ja työkaluja. Ymmärrät budjetoinnin, strategian ja taloudellisen käyttäytymisen välisen yhteyden. Koulutus vahvistaa talouden hallintaan liittyvää osaamista.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi koulutukseen myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän päivää ennen koulutuksen alkua, veloitamme koko hinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu controllereille, toiminnan ja talouden suunnittelusta vastaaville ja taloushallinnon ammattilaisille.

Sisältö

- Valtiontalouden kehysjärjestelmä ja talousarvioprosessi
- Talousarvion lainsäädännölliset periaatteet
- Talousarvion rakennekysymyksiä
- Sisäinen budjetointi muutoksessa
- Budjetointi talousohjauksen välineenä
- Esimerkki viraston sisäisestä budjetoinnista
- Budjetoinnin kritiikki, tulevaisuus ja kehittäminen
- Ennustaminen ja ennakointi
- Viraston kehittämiskohteiden tunnistaminen

Luento-opetuksen lisäksi tehdään harjoituksia ja pohdintatehtäviä.

Koulutuspaikka

Skype-koulutus

Lisätiedot

Koulutus toteutetaan Skypellä.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Skypellä.

Hinta sisältää materiaalin sähköisenä sekä paikan päällä osallistuville ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kysy lisätietoja

Asiantuntija Katja Valtonen, katja.valtonen@haus.fi, puh. 040 162 1997

Tulosta koulutustiedot (PDF)