UUTUUS: Tarinallistaminen työntekijäkokemuksen tukena

Loading Loading...

Ajankohta 5.11.2020
Aika
Kesto 1 pv
Ilmoittautumisaika 23.10.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Teamsin välityksellä.
Esittely

Julkishallinnossa tarvitaan uusia keinoja ihmisten innostamiseen ja sitouttamiseen, työn merkityksen konkretisointiin ja yhteisen työkulttuurin luomiseen. Miten houkuttelemme osaavia uusia työntekijöitä myös jatkossa?

Tarinallistaminen on sitä, että toiminnasta tehdään tarinaa. Ei siis vain puhuta tarinaa, tai kirjoiteta tarinaa, vaan luodaan tarinatoimintaa, joka koskettaa ja puhuttelee vastaanottajan kaikkia aisteja. Tarina ei ole vain sanoja tai tekstiä. Tarina voi myös maistua, tuoksua, kuulua, näkyä ja tuntua.


Tavoite ja hyödyt

Tarinallistamisen avulla organisaation visio ja toiminnan tarkoitus kirkastuu. Kaikelle tekemiselle saadaan yhteinen punainen lanka, myös johtaminen helpottuu. Tarinallistaminen tuo toiminnan arvoja ja tavoitteita esiin inhimillisesti ja vakuuttavasti.
Näin etäinenkin organisaatio on muutettavissa kiinnostavaksi ja sisäisen hengen muodostaminen helpottuu. Yhteinen tarina sitouttaa kaikkia kulkemaan kohti yhteistä tavoitetta. Se tuo toimintaan ja tekemiseen myös potkua, ripauksen leikkimielisyyttä ja hauskanpitoa!

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Sisältö

Tässä pajassa pääset etsimään tarinaelementtejä Stooripuu-menetelmän avulla ja luomaan ydintarinaa, jonka avulla voit tuottaa tarinatekoja organisaation arkeen erilaisiin kohtaamisiin, myös esimerkiksi rekrytoinnin tarpeisiin.

Lue lisää tarinallistamisesta Anne Kalliomäen eOppivaan kirjoittamasta artikkelista
"Voiko myös julkishallinnon toimija tarinallistaa?"


Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan Teamsin välityksellä

Kouluttaja

Anne Kalliomäki on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen strategisen muotoilun asiantuntija, kouluttaja ja tarinallistaja. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka”. (Talentum 2014). Kirja palkittiin Hopeasulka-palkinnolla 2015.

Autenttisia palautteita Annen valtionhallinnolle pitämästä koulutuksesta:

”Koulutus herätti ideoita. Teki konkreettiseksi sen mitä tarinallistaminen on ja mitä se vaatii.”


”Koulutuksessa päästin yhdessä miettimään tarinallistamista. Voisin suositella koulutusta muillekin valtionhallinnon toimijoille. Hyvä miettiä mitä tarinaa organisaatio kertoo. ”

”Koulutuksessa oli hyvä ja rento fiilis, joka edesauttaa luovaa prosessia. Suosittelisin koulutusta. Virkakoneistoa pitää ravistella. Erityisen hyvä olisi sisältövirkamiehille. Viestijät osaavat yleensä paremmin revitellä ja ymmärtävät tarinallistamisen tarpeen.”


”Yllätti se, että löysin itsestäni luovuutta kuitenkin ja innostuin. Suosittelisin koulutusta myös muille valtionhallinnon toimijoille, poikii taatusti ideoita.”

”Koulutuksessa yllätti nauru!”

”Tämä koulutus on hyvä tapa tuoda ideoita esiin. Koulutus oli hauska ja luova.”

”Koulutuksessa kuului enemmän naurua kuin tavallisena työpäivänä. Sai olla juuri niin tyhmä kuin on. Syntyi hyvin paljon ajatuksia, joita pitäisi työstää eteenpäin yhdessä. Myös johdon pitäisi miettiä näitä. Koska ovat vaikeita asioita".

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan Teamsin välityksellä.


Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Hanna Siira, hanna.siira@haus.fi, puh. 040 024 0969
Koulutussuunnittelija Eija Aures, eija.aures@haus.fi, puh. 040 505 2973

Tulosta koulutustiedot (PDF)