Hallintopäätösten tekeminen

Loading Loading...

Ajankohta 10.9.2020 - 11.9.2020
Aika
Kesto 2 päivää
Ilmoittautumisaika 27.8.2020 mennessä
Hinta 10.-11.9. koulutuksen hinta on 980 € + alv.

Koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös yhtenä päivänä, jolloin hinta on 590 € + alv.

Koulutukseen voi osallistua joko paikan päällä HAUSissa tai Skypen välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä sekä läsnäolijoille ohjelmassa mainitut lounaat ja kahvit.


Esittely

Hyvän hallinnon perusta on julkishallinnossa työskentelevien riittävä tieto, taito ja kyky tehdä asiat sisällöllisesti oikein ja lainmukaisessa menettelyssä. Päätöksiä tekevän ja niitä valmistelevan on tunnettava hyvin säädökset ja prosessit, sekä esittelymenettelyprosessi joihin päätöksenteko ja niiden valmistelu perustuvat. Myös julkisuuteen ja tietosuojaan liittyvä sääntely on tunnettava, jotta kansalaisten oikeusturva ei vaarannu.

Tavoite ja hyödyt

Koulutukseen osallistujat saavat kokonaiskuvan hallintopäätösten valmisteluun, niiden esittelyyn ja päätöksentekoon liittyvistä asioista, sekä päätöksiin liittyvistä muutoksenhakumahdollisuuksista. Koulutuksen tavoitteena on myös selkiyttää sitä, milloin asiakirjat ovat julkisia tai salassapidettävä, ja kenellä on oikeus saada myös salassapidettävistä asiakirjoista tietoa.

Koulutukseen osallistuvat voivat lähettää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen osoitteeseen anja.makinen@haus.fi. Vastaukset kysymyksiin saadaan koulutustilaisuuden aikana.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille hallintopäätösten valmisteluun, esittelyyn ja päätöksentekoon osallistuville, sekä viranomaisen asiakirjoista tietoa antaville henkilöille. Koulutus ei vaadi aiempaa oikeudellista osaamista, mutta soveltuu hyvin myös lakimiehille, jotka haluavat päivittää tietojaan hallintomenettelyyn ja hallintopäätöksiin liittyvistä asioista.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi hallintopäätöksiin liittyvien säädösten sisältöä ja niiden merkitystä hallintopäätöksiä valmistellessa, esitellessä ja päätöksiä tehdessä. Myös kansalaisten oikeusturvan kannalta keskeiset muutoksenhakuun ja asiakirjojen julkisuuteen ja tietosuojaan liittyvät asiat ovat tämän kurssin keskeisiä koulutussisältöjä.

Koulutus on hyvin käytännönläheinen, ja koulutuksessa on runsaasti käytännön esimerkkejä käsiteltävinä olevista aiheista.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

OTK, OTL, VT Ann-Mari Pitkäranta työskentelee ylituomarina Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Hänen erikoisalaansa on hallintomenettely ja hallintolainkäyttö.

Julkisoikeuden professori, HTT Tomi Voutilainen, Itä-Suomen yliopistosta on erinomaisena kouluttajana tunnettu ja kokenut julkisuus- ja tietosuojakouluttaja julkishallinnossa.

Hinta

10.-11.9. koulutuksen hinta on 980 € + alv.

Koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös yhtenä päivänä, jolloin hinta on 590 € + alv.

Koulutukseen voi osallistua joko paikan päällä HAUSissa tai Skypen välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä sekä läsnäolijoille ohjelmassa mainitut lounaat ja kahvit.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)