Leanin arvovirtakuvaus prosessien nopeuttamisessa

Loading Loading...

Ajankohta 29.5.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 15.5.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.


Esittely

Yhtenä Leanin työkaluna on arvovirtakuvaus (palveluprosessin työvaiheiden kuvaaminen ja kunkin vaiheen hyödyn määrittely), jota käytetään prosessien nykytilan ongelmien tunnistamisessa, parannuskohteiden priorisoinnissa ja tavoitetilan suunnittelussa.

Arvovirran kuvauksilla pyritään läpimenoajan lyhenemiseen, virtauksen nopeuttamiseen, ongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen sekä muiden erityyppisten hukkien minimoimiseen palvelu- ja hallinnollisissa prosesseissa. Arvovirtakuvauksia hyödynnetään kehityskohteiden priorisoinnissa, ongelmien tunnistamisessa ja tavoitetilan suunnittelussa. Arvovirran kehittämisessä sovelletaan mm. 5S-, 9 hukkaa-, virtausajattelu-, ongelmanratkaisu- ja parhaat käytännöt-menetelmiä unohtamatta jatkuvan parantamisen kulttuuria.

Tavoite ja hyödyt

• Opit arvovirtakuvauksen nykytilan ja tulevaisuustilan perussymbolit ja niiden käytön perusteet harjoittelemalla itsellesi tutun prosessin avulla

• Saat hyödyllisiä apulistoja seikoista, joita on syytä huomioida niin nykytilan kuin tulevaisuuden tilan kuvaamisessa

• Saat "sudenpentujen niksilistan" arvovirtakuvauksen tyypillisiä ongelmatilanteita varten

• Saat perehdytyksen Leanin perustekniikkoihin, joilla prosessia voidaan parantaa

• Perehdyt tyypilliseen Lean-arvovirran kehittämissuunnitelmapohjaan, johon parannustoimenpiteet kirjataan

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi koulutukseen myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutuksen alkua, veloitamme koko hinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus soveltuu erityisesti palvelutyyppisten ja / tai hallinnollisten prosessien kehittäjille, esimiehille, prosessin omistajille ja auditoijille.

Sisältö

Osallistujat saavat runsaan aineiston malleista, työkaluista, työpohjista ja välineistä organisaatiokohtaisten arvovirtakuvaushankkeiden toteuttamiseksi.

Koulutuspäivä on vuorovaikutteinen ja sen aikana tehdään omaan prosessiin kohdistuvia harjoitteita. Kouluttaja antaa osallistujille myös näkökulmia oman prosessin kehitysjatkamiseen.

Koulutuspaikka

HAUS kehittämiskeskus Oy
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

Kouluttaja

Jussi Moisio, Quality for Results Oy (toimii myös Qualitas Fennica / Arter Oy:n sopimuskouluttajana sekä KIWA Inspecta Oy:n sopimuspääarvioijana)

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Timo Kuntsi, timo.kuntsi@haus.fi, puh. 044 977 8385

Tulosta koulutustiedot (PDF)