Perustele oikein - Hallinnon päätösten ja kannanottojen oikeudellinen ja viestinnällinen perustelu

Loading Loading...

Ajankohta 27.11.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 13.11.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää esitysmateriaalin sähköisessä muodossa.


Esittely

Viranomaisen päätösten ja kannanottojen oikeudellinen ja asiallinen perusteleminen ei ole vapaaehtoista, vaan se on usein myös lailla säädeltyä. Koulutuksessa käydään läpi perusteluvelvollisuuden lakisääteinen tausta ja tulkintakäytäntöä, sekä perustelemista edellyttäviä tilanteita esimerkkien avulla. Koulutuksen aikana harjoitellaan myös vakuuttavan ja tavoitteellisen viestin rakentamista ja argumentointia.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille vahvat perusteet ja välineet esittää päätöstensä ja kannanottojensa tueksi oikeudellisia argumentteja siten, että päätösten ja kannanottojen voidaan katsoa olevan sekä muodollisesti että sisällöllisesti oikeita, ja ne pysytään myös esittämään selkeästi.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka laativat hallintopäätöksiä, vastauksia ja kannanottoja viranomaisroolissa, tai osallistuvat keskusteluihin ja tilaisuuksiin, joissa tarvitaan oikeudellista ja vakuuttavaa argumentoimista.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi perusteluvelvollisuuden lainsäädännöllinen tausta ja tulkintakäytäntöä. Koulutuksessa esitellään perustelun nyrkkisääntöjä ja oikeutusta tutkimustiedon perusteella. Esimerkkien avulla nostetaan esiin perustelemista
edellyttäviä tilanteita, argumentaation etenemisen logiikkaa, perustelevia sanavalintoja sekä päätösten ja kannanottojen rakennetta.

Koulutuspaikka

Teams

Kouluttaja

OTT Markus Ukkola toimii Markkinaoikeudessa tuomarina, ja hän on työskennellyt aiemmin mm. työ- ja elinkeinoministeriössä lainvalmistelutehtävissä, Korkeimmassa hallinto-oikeudessa esittelijänä sekä Julkisten hankintojen neuvontayksikössä lakimiehenä.

FM Perttu Laaksonen on kokenut puheviestinnän valmentaja ja kouluttaja. Hän on tehnyt vaativan tason viestintävalmennuksia valtionhallinnossa ja hän on perehtynyt erityisesti asiantuntijoiden esiintymiseen, vaikuttamiseen, mediaesiintymiseen ja vuorovaikutukseen.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää esitysmateriaalin sähköisessä muodossa.

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, HAUS kehittämiskeskus Oy, puh. 0400 515 993, anja.makinen@haus.fi.

Tulosta koulutustiedot (PDF)