Tiedonhallintamallin laadinta

Loading Loading...

Ajankohta 30.9.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 25.9.2020 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus totetutetaan Teams -yhteydellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä.


Esittely

Koulutuspäivä antaa konkreettisia vinkkejä ja esimerkkejä tiedonhallintamallin laadinnassa etenemiseen. Käymme päivässä läpi myös tiedonhallintalautakunnan suosituksia. Yhtä ainoaa oikeaa tapaa tiedonhallintamalliin ei ole, joten parasta on kokoontua yhteen, kuulla esimerkkejä ja vaihtaa kokemuksia muiden tiedonhallintamallia pohtivien asiantuntijoiden kanssa.

Tavoite ja hyödyt

Saat vinkkejä konkreetisten esimerkkien kautta tiedonhallintamallin koostamiseen. Opit myös ennakoimaan haasteellisia kohtia kuvauksessa sekä ottamaan huomioon jo etukäteen ylläpitoon liittyvät asiat.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Sisältö

Kuulet käytännön esimerkkejä etenemisestä Tiedonhallintalain toimeenpanossa. Tutustumme tiedonhallintalautakunnan mallipohjaan sekä ennakoimme haastavia kohtia mallin laadinnassa. Käymme läpi myös liittymärajapintojen kuvauksen tarkkuustasoa sekä miten ottaa huomioon teidonhallintamallin ylläpito jo rakentamisvaiheessa. Esittelyssä myös kiinnostava esimerkki, miten GTK on lähtenyt liikkeelle prosessien ja toimintajärjestelmän dokumentaation kautta.

Koulutuspaikka

Teams-koulutus

Kouluttaja

Suvi Metsärinta-Lehmusvaara toimii valtiovarainministeriössä tietovirta-asiantuntijana. Hän toimii myös tiedonhallintalautakunnan sihteeristössä. Suvi toimii toimintalähtöisen asianhallinnan kehittämisjaoston puheenjohtajana, lisäksi tähän asti hänen tehtävinään on ollut mm. asiakirjajulkisuuskuvauksen sekä tiedonhallintamallia koskevan suosituksen esittely lautakunnassa.

Armi Helenius Toimii Digi- ja väestötietovirastossa kehityspäällikkönä. Armi on sähköisen asiakirjahallinnon ammattilainen, jonka uusimmat työhaasteet liittyvät digitalisaation edistämiseen valtionhallinnossa. Keskeistä toimenkuvassa on mm. asianhallinnan kehittäminen, erilaiset digitalisaatioon liittyvät kehittämistehtävät ja tietoarkkitehtuuritehtävät. armi toimii myös tiedonhallintalautakunnan kutsuttuna asiantuntijana.

Esa Kauniskangas toimii erikoisasiantuntijana Geologian tutkimuskeskuksessa. Häne vastuullaan on mm. toimintaprosesseihin liittyvät kehittämisvastuut sekä toimintajärjestelmädokumentaation uudistaminen ja näin ollen tiedonhallintalain toteuttamistoimenpiteet.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus totetutetaan Teams -yhteydellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikainen, etunimi.sukunimi@haus.fi, puh. 040 571 2445
Asiantuntija Satu Vuorinen, etunimi.sukunimi@haus.fi, puh. 040 548 0439

Tulosta koulutustiedot (PDF)