Sähköinen oikeudenkäynti

Loading Loading...

Ajankohta 20.5.2021
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 6.5.2021 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.


Esittely

Koulutuksessa perehdytään sähköisiin työskentelytapoihin oikeudenkäynneissä. Päivän aikana tarkastellaan muun muassa miten tietotekniikkaa voidaan hyödyntää oikeudenkäyntiin valmistautuessa ja oikeudenkäyntien aikana. Koulutuksessa harjoitellaan myös oikeudenkäyntiaineiston hallintaa ja esittämisestä sähköisesti. Lisäksi tutustutaan sähköiseen oikeudenkäyntiin liittyvään sääntelyyn.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat pystyvät jatkossa valmistautumaan oikeudenkäynteihin sähköisesti ilman paperiaineistoa, ja että heillä on riittävät ICT-valmiudet osallistua sähköisesti toteutettaviin oikeudenkäynteihin etäyhteyksillä. Osallistujat saavat valmiudet hyödyntää etäyhteyksiä muun muassa todisteiden esittämisessä ja muiden aineistojen jakamisessa. Koulutuksen tavoitteena on myös, että osallistujat pystyisivät itse arvioimaan, milloin heidän, tai heidän nimeämiensä todistajien osallistuminen oikeudenkäyntiin etäyhteyksin olisi tarkoituksenmukaista.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille, jotka osallistuvat oikeudenkäynteihin ja haluavat oppia hyödyntämään sähköisen työskentelytapojen tuomia mahdollisuuksia oikeudenkäynneissä. Koulutus ei edellytä aikaisempaa kokemusta sähköisistä oikeudenkäynneistä tai sähköisestä työskentelytä.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi sähköistä työskentelyä oikeudenkäynnin eri vaiheissa ja miten oikeudenkäyntiin valmistautuva voi itse hyödyntää tietotekniikkaa valmistautuessaan oikeusprosessiin. Koulutuksessa tutustutaan myös keskeiseen sääntelyyn ja sen vaikutuksiin sähköisissä oikeudenkäynneissä. Koulutus on käytännönläheinen, ja päivän aikana harjoitellaan sähköisen aineiston hyödyntämistä ja itsenäistä tuottamista, sekä aineiston esittämistä sähköisesti.
Harjoituksissa hyödynnetään Tracker Softwaren PDF-XChange Editoria. Ohjelmasta on ladattavissa ilmainen perusversio sekä maksullinen laajempia ominaisuuksia sisältävä Pro-versio. Kouluttajalla on käytössä PDF-XChange Editor Pro.

Koulutuspaikka

Teams

Kouluttaja

Matti Vaattovaara on koulutukseltaan kauppatieteiden lisensiaatti ja oikeustieteiden maisteri sekä varatuomari. Hän on työskennellyt käräjäoikeudessa käräjänotaarina ja hovioikeudessa hovioikeuden esittelijänä. Lisäksi hän on työskennellyt AIPA-hanketoimistolla erityisasiantuntijana. Vaattovaaralla on laaja kokemus sähköisestä työskentelystä oikeudenkäynneissä. Hän on osallistunut hovioikeuden esittelijänä sähköisesti toteutettuihin oikeudenkäynteihin sekä toiminut erityisasiantuntijan tehtävässään kouluttajana tuomareille ja hovioikeuksille suunnatuissa sähköisen oikeudenkäynnin koulutuksissa. Vaattovaaralla on myös laaja kokemus kouluttajana, ja hän on luennoinut muun muassa Vaasan ja Helsingin yliopistoissa.

Lisätiedot

Koulutuksessa hyödynnetään Tracker Softwaren PDF XChange Editoria,
josta on saatavilla erikseen perusversio PDF XChange Editor, ominaisuuksiltaan laajempi PDF XChange Editor Plus sekä ominaisuuksiltaan
laajin PDF XChange Pro, joka sisältää PDF XChange Editor Plus -version
Editorista. Koulutuksen perusharjoituksissa riittää perusversio ohjelmasta. Kouluttajalla on käytössään PDF XChange Pro. PDF XChange Editorin käyttö opetetaan koulutuksessa eikä aikaisempi käyttökokemus
ohjelmasta ole välttämätöntä. Koulutuksessa käyttö aloitetaan aivan
alkeista.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen(at)haus.fi, puh. 0400 515 993
Asiantuntija Satu Vuorinen, satu.vuorine(at)haus.fi, puh 040 548 0439

Tulosta koulutustiedot (PDF)