Julkisuus ja salassapito viranomaistoiminnassa

Loading Loading...

Ajankohta 14.4.2021
Aika
Kesto 1 pv
Ilmoittautumisaika 31.3.2021 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä.Esittely

Asiakirjojen julkisuuteen ja salassapitoon liittyvät asiat ovat jokaisen julkishallinnossa työskentelevän perusosaamiseen kuuluvaa tietoa ja taitoa. Miten asiakirjojen julkisuus ja salassapito määräytyvät, mitä velvollisuuksia liittyy tietojen ja tietovarantojen käsittelyyn, ja milloin, kuka, ja miten tietoa voi antaa tai saada?

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat erityisesti asiakirjoihin ja tietovarantoihin liittyvään julkisuus- ja salassapitosääntelyyn siten, että osallistujat voisivat omissa työtehtävissään löytää vastauksia ajantasaisesta lainsäädännöstä omaan työhönsä liittyvien julkisuutta ja salassapitoa koskeviin ratkaisujen tekemiseen.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus soveltuu erinomaisesti kaikille julkishallinnossa työskenteleville jotka haluavat päivittää tietonsa julkisuus- ja salassapitoasioista.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään asiakirjojen ja tietovarantojen käsittelyä koskevaan sääntelyyn asiakirjajulkisuuden ja salassapidon näkökulmasta. Aiheita käsitellään ajantasaisten oikeustapauksiin ja laillisuusvalvojien ratkaisuihin peilaten, ja käytännön tilanteisiin soveltaen.

Koulutettavat voivat lähettää kysymyksiä etukäteen anja.makinen@haus.fi. Vastaukset kysymyksiin saadaan koulutuspäivän aikana.

Kouluttaja

Informaatio- ja julkisoikeuden professori, Tomi Voutilainen Itä-Suomen yliopistosta on erinomaisena kouluttajana tunnettu ja kokenut julkisuus- ja tietosuojakouluttaja julkishallinnossa.

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä.

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)