Työyhteisösovittelu - sopua sovittelulla

Loading Loading...

Ajankohta 3.3.2021 - 22.4.2021
Aika
Kesto 4 jaksoa, 4 päivää
Ilmoittautumisaika 17.2.2021 mennessä
Hinta 1980,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä


Esittely

Valtionhallinnossa työyhteisösovittelua käytetään yhtenä konfliktien ratkaisutapana. Sovittelun tekniikat tulisi saada jokaisen työyhteisötoimijan työkalupakkiin. Jokainen voi soveltaa taitojaan erilaisissa arjen tilanteissa, jotta pienet väärinkäistykset eivät paisuisi isoiksi ongelmiksi.

Vaikka fokus työyhteisössä tulee olla konfliktien ennaltaehkäisyssä, HR-prosesseihin kuvattu sovittelumenettely ja ratkaisukeskeinen konfliktien sovittelu ovat vahva viesti siitä, että organisaatio välittää ja haluaa selvittää epäselvät ja jännitteiset tilanteet.

Tavoite ja hyödyt

Valmennukseen osallistujat saavat toimivia työkaluja työyhteisön ristiriitatilanteiden sovitteluun. Taidot käydä avointa vuoropuhelua ja kysyä oivalluttavia ja sopua edistäviä kysymyksiä paranevat ja kuuntelutaidot lisääntyvät. Myös tunteiden kohtaamistaidot vahvistuvat, ja taito tunnistaa, käsitellä ja hallita omia tunteita paranee. Taidot puhua vaikeista asioista arvostaen ja jämäkästi kehittyvät, ja ymmärrys ihmisten käyttäytymisestä ja käyttäytymisen syistä ristiriitatilanteissa kasvaa.

Kenelle kurssi soveltuu

Valmennus soveltuu henkilöstön, työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittäjille, esimiehille, luottamusmiehille sekä kaikille, jotka tarvitsevat tietoa työyhteisösovittelusta ja työkaluja työyhteisön ristiriitojen ratkaisemiseen.

Sisältö

Koulutus koostuu neljästä valmennusjaksosta. Jaksojen pääteemat ovat seuraavat:
1. jakso, Sovittelun periaatteet ja sovitteluprosessin vaiheet 3.3.,
2. jakso, Vuorovaikutus sovittelutilanteessa 8.3.,
3. jakso, Sovittelusimulaatio 7.4.
4. jakso, Sovittelun juridiikka 22.4.

Valmennus on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen. Valmennettavat pääsevät harjoittelemaan sovittelua käytännön harjoitusten avulla.

Hinta

1980,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)