Whistleblowing kanavan käyttö väärinkäytösriskin torjunnassa

Loading Loading...

Ajankohta 18.2.2021
Aika 9.00 - 12.00
Kesto puoli päivää
Ilmoittautumisaika 4,2,2020 mennessä
Hinta 390,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.


Esittely

EU:n Whistleblowing direktiivi on saatettava voimaan jäsenvaltioissa viimeistään 17.12.2021. Direktiivissä asetetaan velvoitteita velvoitteita työnantajille, ja se tulee koskemaan myös kaikkia valtioinhallinnon organisaatioita. Keskeiset velvoitteet liittyvät turvallisen ilmoituskanavan luomiseen lainvastaisesta toiminnasta ilmoittamiseksi, ilmoitusten asianmukaiseen käsittelyyn sekä väärinkäytöksistä ilmoittavien henkilöiden suojeluun. Samalla pohditaan, mikä ylipäätään on tai ei ole eettistä, tai vastuullista toimintaa ja miksi epäkohtiin puuttuminen on vaikeaa.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä organisaation eettisestä ja epäeettisestä toiminnasta. Osallistujat perehtyvät Whistleblowing -direktiiviin tavoitteisiin ja sen työnanantajille asettamiin velvoitteisiin, ja kuinka työntekijöitä on tarkoitus suojella heidän tehtyään ilmoituksen väärinkäytöksistä tai rikkeistä.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on suunnattu kaikille valtionhallinnossa työskenteleville.

Sisältö

Koulutuksessa pohditaan eettistä toimintakulttuuria ja väärinkäytösten ehkäisyä pohjoismaisen työelämän näkökulmasta ja väärinkäytöksistä ilmoittamisen vaikeudesta. Lisäksi tutustutaan Whisteleblowing -direktiivin velvoitteisiin ja oikeuksiin niin työnantajan, ilmoituksen tekijän kuin ilmoituksen kohteen näkökulmasta.

Koulutuspaikka

Teams

Kouluttaja

KTM Niina Ratsula on saanut vuonna 2019 Vastuullisen Vaikuttamisen palkinnon pitkäaikaisesta työstään eettisen toiminnan ja oikeudenmukaisen työelämän puolestapuhujana Pohjoismaissa. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaansa yrityksen formaalien sääntöjen ja epävirallisen ohjauksen vuoropuhelu –teemasta Turun yliopiston laskentatoimen laitoksella. Hänet tunnetaan myös intohimoisesta suhtautumisestaan eettiseen ja vastuullisen yritystoimintaan ja värikkäistä kertomuksistaan yritysvastuun mahdollisuuksista ja kompastuskivistä niin julkishallinnossa kuin yksityisellä sektorillakin.

Hinta

390,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)