EU:n komitologiamenettely ja delegoidut säädökset

Loading Loading...

Ajankohta 31.5.2021
Aika 12.00 - 16.00
Kesto ½ päivää
Ilmoittautumisaika 17.5.2021 mennessä
Hinta 390,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.


Esittely

EU:n lainsäätäjä voi siirtää perussäädöksissä komissiolle säädösvaltaa sekä toimivaltaa toteuttaa täytäntöönpanotoimenpiteitä. Käytettävissä on kaksi menettelyä: säädösvallan siirtoa koskeva menettely, eli ns. delegoidut säädökset, sekä täytäntöönpanovallan siirtämistä koskeva menettely, eli ns. komitologiamenettely.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat EU:n toimivaltaan liittyviin säädösvallan ja toimeenpanovallan siirtämistä koskeviin menettelyihin, ns. delegoituihin säädöksiin ja komitologiamenettelyyn.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille EU-asioissa työskenteleville ja erityisesti niille, jotka tarvitsevat syvempää tietoa delegoiduista säädöksistä tai komitologiamenettelystä.

Sisältö

Koulutuksessa käydään lyhyesti läpi EU:n lainsäädäntömenettely ja perehdytään erityisesti delegoituja säädöksiä koskevaan menettelyyn sekä komitologiamenettelyyn. Koulutuksen tarkoituksena on tehdä ero lainsäädäntötyyppisiä toimia koskevien valtuutusten ja täytäntöönpanotoimenpiteitä koskevien valtuutusten välille. Tämä ero vaikuttaa siihen, miten siirretyn toimivallan käyttämistä valvotaan ja on periaattellisesti merkittävä.


Koulutuspaikka

Teams

Hinta

390,00 EUR
+alv 24%

Koulutus pidetään etänä, Teamsilla.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)