Lahjomaton virkamies? Asiaa korruption torjunnasta, harmaasta taloudesta ja lobbauksesta

Loading Loading...

Ajankohta 28.1.2022
Aika
Kesto 1 päivä
Ilmoittautumisaika 17.1.2022 mennessä
Hinta 590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutspäivän ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä


Esittely

Suomalaisten virkamiesten maine luotettavina ja lahjomattomina on ollut pitkään korkealla tasolla kansainvälisissä vertailuissa. Tutkimukset, kuten myös viimeaikaiset tapaukset, osoittavat kuitenkin, että aina hyvän hallinnon periaatteita ei pystytä noudattamaan siten, että kansalaisten luottamus ei vaarantuisi ja julkisia varoja käytettäisiin oikein ja tehokkaasti.

Virkamieseettisestä näkökulmasta lahjonnan, epäasiallisen vaikuttamisen ja harmaan talouden rajoja voi olla vaikea tunnistaa. Myös oikean toimintatavan tunnistaminen voi olla hankalaa – ensisijassa on pystyttävä tunnistamaan ilmiö, ja sen jälkeen on pyrittävä löytämään oikea toimintatapa.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, missä määrin lobbaus, verkostoissa toimiminen, tai muu viranomaisten toiminta, on sallittua, ja milloin on syytä olla erityisen huolellisia väärinkäytösten torjunnassa ja hyvän hallinnon periaatteiden toteuttamisessa.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on suunnattu kaikille julkishallinnossa työskenteleville, ja erityisesti hankinnoista ja yhteistyösuhteista vastaavalle julkishallinnon henkilöstölle.

Sisältö

Koulutuksessa saadaan ajantasainen kuva korruption torjunnasta Suomessa, perehdytään lobbauksen eri ilmentymiin viranomaistoiminnassa ja siihen, miten tunnistaa harmaa talous. Samalla saadaan tietoa korruption ja harmaan talouden eri ilmenemismuodoista ja median roolista väärinkäytösten paljastumisten tukena.

Koulutuspaikka

Etävalmennus Teamsillä

Hinta

590,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutspäivän ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä

Kysy lisätietoja

Asiakkuus- ja koulutuspäällikkö Kati Kivistö, kati.kivisto@haus.fi, puh. 040 673 3099
Asiantuntija Satu Vuorinen, satu.vuorinen@haus.fi, puh. 040 548 0439

Tulosta koulutustiedot (PDF)