Disinformaatio, botit, valeuutiset ja some-häirintä - miten tunnistan ja torjun?

Loading Loading...

Ajankohta 6.10.2021
Aika
Kesto 0,5 pv
Ilmoittautumisaika 22.9.2021 mennessä
Hinta 390,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä


Esittely

Informaatio- ja toimintaympäristöömme kohdistuu uudenlaisia uhkia, kuten informaatiovaikuttaminen. Erilaiset toimijat pyrkivät vaikuttamaan yhteiskuntaan, päätöksentekoon, organisaatioiden ja ihmisten toimintaan esimerkiksi levittämällä valheita, vääristelemällä tosiasioita tai koordinoimalla erilaisia häirintäkampanjoita sosiaalisessa mediassa. Vaalihäirintä, koronapandemiaan liittyvän disinformaation levittäminen sekä päättäjiin, viranomaisiin, toimittajiin ja tutkijoihin kohdistuva lisääntynyt häirintä, suoranainen maalittaminen, ovat esimerkkejä, jotka ovat olleet esillä julkisuudessa viime vuosien aikana. Sanoilla on todellakin vaikutusta.

Koulutuksessamme kuulet runsaasti esimerkkejä siitä, millaisia keinoja erilaiset toimijat käyttävät, miten pystyt tunnistamaan valheellisen informaation, minkälaisia keinoja meillä on vastata siihen viestinnällisesti ja minkälaisia työkaluja niiden tunnistamiseen on käytettävissä.

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on oppia kriittistä medialukutaitoa, oppia tunnistamaan valheellinen informaatio ja sen levittämiseen käytettyjä keinoja. Koulutuksessa harjoitellaan myös käyttämään verkossa olevia työvälineitä, joilla pystytään tunnistamaan dis- ja misinformaatiota.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus soveltuu kaikille valtionhallinnossa työskenteleville ja erityisesti organisaatioiden viestinnästä ja varautumisesta vastaaville. Koulutus on hyödyllinen myös kaikille niille, jotka haluavat syventää käytännön osaamistaan ja tietojaan nykyisestä informaatioympäristöstä.

Sisältö

Koulutuksen paneudutaan informaatiovaikuttamiseen ja käytännön keinoihin varautua ja vastata epäasiallisiin viestinnällisiin vaikuttamisyrityksiin: miten tunnistan dis- ja misinformaation, mitä vaikuttimia ja toimintatapoja niitä levittävillä tahoilla on, minkälaisia työkaluja on käytettävissä valheellisen informaation tunnistamiseksi ja mitä keinoja meillä on käytettävissä vastata näihin vaikuttamisyrityksiin. Koulutuksessa saadaan myös katsaus valtionhallinnon viestinnän periaatteisiin, vastuisiin ja velvollisuuksiin.

Osallistujilla on myös mahdollisuus harjoitella itse valheellisen tiedon tunnistamista ja kokeilla keinoja tunnistaa disinformaatiota.

Koulutuspaikka

Teams

Hinta

390,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Anja Mäkinen, anja.makinen@haus.fi, puh. 0400 515 993

Tulosta koulutustiedot (PDF)