Julkiset hankinnat haltuun (peruskurssi)

Loading Loading...

Ajankohta 1.2.2022 - 15.2.2022
Aika
Kesto 3x 3 tuntia
Ilmoittautumisaika 31.1.2022 mennessä
Hinta 890,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin digitaalisessa muodossa.


Esittely

Koulutuskokonaisuus järjestetään etäyhteydellä (Teams) 1.2., 10.2. ja 15.2. klo 9–12.

Julkiset hankinnat haltuun -koulutuksessa osallistujat perehdytetään julkisten hankintojen maailmaan. Kolmiosainen koulutus antaa valmiudet julkisen hankinnan käytännön toteuttamiseen hankintasäännösten mukaisesti.

Kouluttajat johdattelevat aiheeseen ja kertovat hankintalain lähtökohdista ja periaatteista käytännönläheisesti ja pienryhmätehtävien avulla. Osallistua voi ilman kattavia lähtötietoja. Koulutuksessa lähdetään liikkeelle perusasioista: kurssilla käsitellään hankinnan ennakoidun arvon laskeminen, soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimusten asettaminen sekä tarjouspyynnön tekeminen. Webinaarisarjan aikana perehdytään myös eri hankintamenettelyihin, tarjousten tarkastamiseen ja vertailuun, hankintapäätöksen tekemiseen ja muutoksenhakuun. Osallistujat saavat perustiedot myös pienhankinnoista ja suorahankinnoista. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi Hanselin yhteishankintayksikön edut ja toimintatavat.

Kouluttajilla on innostunut ote ja osallistujia kannustetaan kysymään ja keskustelemaan aktiivisesti. Kullekin webinaaripäivälle on luvassa myös mukavia pienryhmätehtäviä sekä aikaa kysymyksille ja keskusteluille.

Tavoite ja hyödyt

Tavoitteena on, että koulutuksen käytyäsi hallitset keskeiset julkisten hankintojen kilpailuttamissäännöt ja sinulla on perusvalmiudet toteuttaa kilpailutusprosessi käytännössä. Saat myös käyttöösi koulutusmateriaalin, johon on helppo palata webinaarisarjan päätyttyä.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on tarkoitettu kaikille julkisten hankintojen aloittelijoille, myös valtionhallinnon ulkopuoliset osallistujat ovat tervetulleita mukaan! Hansel-osion asiat ovat kunta- ja valtiosektorilla työskenteleville.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi julkisten hankintojen kilpailuttaminen alusta loppuun sekä tärkeimmät erityistilanteet. Tarkempi ohjelma löytyy oheisesta ”Ohjelma”-PDF-tiedostosta.

• Innostu julkisista hankinnoista – miksi se on tärkeää?
• Hankintalain lähtökohdat ja periaatteet
• Hankinnan toteutus käytännössä
• Tarjouspyynnön laatiminen
• Tarjousten tarkastus ja vertailu
• Hyvän hankintapäätöksen periaatteet
• Muutoksenhakumahdollisuudet ja niiden vaikutus
• Yhteishankintayksikön edut ja toimintatavat

Koulutuspaikka

Etänä Teamsillä

Kouluttaja

Kouluttaja Annika Koskikare on julkisista hankinnoista innostunut juristi Hankintakumppanit Oy:ssä. Työssään hän ohjaa ostajia onnistumaan hankinnoissa ja tuo mielenrauhaa kilpailutuksiin. Annika on työskennellyt markkinaoikeudessa valmistelijana ja lain tulkinta sekä markkinaoikeusprosessit ovat hänelle tuttuja. Kouluttajana Annikalla on reipas ote ja sana hallussa.

Sanna-Mari Suojanen on julkisiin hankintoihin perehtynyt juristi Hankintakumppanit Oy:ssä. Työssään hän avustaa tilaajia kaikissa kilpailutuksen vaiheissa ja selvittää oikeudellisia ongelmia. Sanna-Mari on työskennellyt Kuntaliiton Julkisten hankintojen neuvontayksikössä lakimiehenä, joten monenlaisten hankintojen tulkintatilanteiden ratkaisu sekä kouluttaminen on hänelle tuttua.

Marika Hilke on Hanselin asiakkuuspäällikkö. Hän on toiminut eri organisaatioiden, hankintatoimen sekä ylimmän johdon kanssa, yhteistyössä erityisesti puitejärjestelyihin ja niiden sopimussisältöihin- sekä toimintamalleihin liittyen.


Kouluttajien saamaa palautetta

”Kiitokset teille, olette ihan supereita!”

”Rento ja ihmisläheinen tapa puhua ja esittää asiat”

”Pirteä kouluttaja, joten jaksoi seurata koulutusta hyvin”

”Erittäin sujuvaa niin sanallisesti kuin teknisestikin. Kouluttaja sai myös kuulijat jopa osallistumaan”

Hinta

890,00 EUR
+alv 24%

Koulutus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä.

Hinta sisältää koulutusmateriaalin digitaalisessa muodossa.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho
tiina.pitkaaho@haus.fi, puh. 040 513045

Asiantuntija Tanja Kalinainen
tanja.kalinainen@haus.fi, puh. 040 686 3585

Tulosta koulutustiedot (PDF)