Viestinnän johtaminen julkishallinnossa

Loading Loading...

Ajankohta 25.8.2022
Aika 9.00
Kesto 3 tuntia
Ilmoittautumisaika 11.8.2022 mennessä
Hinta 450,00 EUR
+alv 24%

Koulutuksen hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä sekä kirjan Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin (Pipsa Lotta Marjamäki ja Jenni Vuorio), joka toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi osoitteeseen.


Esittely

Koronapandemia on tehnyt johtamisen ja viestinnän näkyvämmäksi kuin koskaan ennen. Julkisuudessa ei ole vuosiin puhuttu niin paljon viestinnästä ja johtamisesta kuin koronapandemian aikana.

Viranomaisten kansalaisviestintä on suurennuslasin alla. Koko ajan eteen tulee uusia tilanteita ja tapahtumia, joissa tarvitaan viestintää siitä, miten on turvallista toimia.
Toisaalta etätyöhön siirtyneissä organisaatioissa on otettu käyttöön uusia viestintävälineitä ja alettu opettelemaan yhteisöllisyyden rakentamista etätyössä tai hybridimallissa. Jatkuvasti uusissa tilanteissa ja tapahtumissa tarvitaan viestintää turvallisesta tavasta toimia.

Viestinnän johtamisen pitää olla strategista, suunnitelmallista ja vaikuttavaa. Toisin sanoen pitää tietää, mitä tavoitellaan, tehdä se suunnitelmallisesti ja arvioida onnistumista. Lisäksi rohkaistaan ja kannustetaan koko organisaatio vuorovaikutukseen ja vastuulliseen viestintään

Yksittäisten viestintätoimenpiteiden arvioiminen onnistuneiksi tai epäonnistuneiksi on helppoa. Olisi tärkeää kysyä, mitä viestinnällä tavoitellaan ja arvioida onnistumista suhteessa tavoitteisiin. Pieleen menneistä asioista pitää tietysti ottaa opiksi ja korjata ne nopeasti.

Valmennus toteutetaan hybridinä. HUOM. Kun olet ensin täyttänyt omat tietosi ilmoittautumis-lomakkeen ensimmäisellä sivulla, pääset lomakkeen toisella sivulla valitsemaan, osallistutko valmennukseen läsnä vai etänä.

Tavoite ja hyödyt

Valmennuksen tavoitteena on auttaa organisaatioita onnistumaan entistä paremmin viestinnän johtamisen keinoin. HAUSin viestinnän johtaminen julkishallinnossa – valmennuksessa tarkastelemme erityisesti strategista viestintää, strategialähtöistä viestinnän suunnittelua ja vastuullisuutta. Johtamalla viestintää strategisesti terävöitetään niin yritysten kuin julkisen sektorinkin tuloksentekokykyä.

Organisaatiot ja yritykset tavoittelevat samoja asioita: hyvää asiakaskokemusta, toimintakulttuurin uudistumista, sitoutuneita ja itseohjautuvia työntekijöitä, vastuullista toimintaa sekä asiakkaiden ja sidosryhmien luottamusta. Kaikkien edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan viestintää ja vuorovaikutusta, joita odottavat niin asiakkaat, kansalaiset, kumppanit kuin sidosryhmätkin monissa eri kanavissa.

Viestintä on luonteeltaan operatiivista, mutta sen johtamisen pitää olla strategista. Miten viestinnän johtaminen nostetaan strategiselle tasolle käytännössä?

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus on räätälöity erityisesti julkishallinnon viestinnän johtajille ja tekijöille.

Sisältö

Koulutus perustuu Pipsa Lotta Marjamäen ja Jenni Vuorion viestinnän johtamisen timantti –malliin, joka on esitelty Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin –kirjassa (AlmaTalent 2021). Kirjan ja valmennuksen opit ovat sovellettavissa kaikissa organisaatioissa, joissa halutaan kehittää johtamista ja viestintää. Kirja perustuu Marjamäen ja Vuorion omiin käytännön kokemuksiin 20 vuoden ajalta. Siihen on myös haastateltu organisaatioiden ylintä johtoa.

Case-puheenvuoron vastuullisuustyöstä tulee kertomaan Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Maija Ilvonen Maanmittauslaitokselta.

Hinta

450,00 EUR
+alv 24%

Hinnan lisätiedot

Hinta sisältää kirjan Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin (Pipsa Lotta Marjamäki ja Jenni Vuorio), joka toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi postiosoitteeseen. HUOM. Kun olet ensin täyttänyt omat tietosi ilmoittautumis-lomakkeen ensimmäisellä sivulla ja valinnut toisella sivulla etä- tai läsnäosallistumisen, pääset kolmannella sivulla kirjoittamaan postiosoitteen, johon haluat kirjan postitettavan. Pidätämme oikeuden muuttaa läsnäolijoiden määrää viranomaisohjeistuken mukaiseksi.

Koulutuspaikka

Hybridi: HAUS (Yliopistonkatu 5) tai Etänä Teamsillä

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Pipsa Lotta Marjamäki.

Pipsa Lotta Marjamäki, VTM, on Kelan viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen. Hänen johtamansa viestintäyksikkö vastaa Kelan asiakas- ja kumppaniviestinnästä, strategia- ja työyhteisöviestinnästä, media- ja sidosryhmäviestinnästä ja visuaalisesta viestinnässä eri kanavissa. Hän on toiminut kolmen pääjohtajan ja yhden toimitusjohtajan viestintäkumppanina.

Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Maija Ilvonen, Maanmittauslaitos (case-puheenvuoro vastuullisuustyöstä)

Hinta

450,00 EUR
+alv 24%

Koulutuksen hinta sisältää koulutusmateriaalin sähköisenä sekä kirjan Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin (Pipsa Lotta Marjamäki ja Jenni Vuorio), joka toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi osoitteeseen.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho, tiina.pitkaaho@haus.fi, puh. 040 513 0454

Asiantuntija Tanja Kalinainen, tanja.kalinainen@haus.fi, puh. 040 686 3585

Tulosta koulutustiedot (PDF)