Kirjaamistoiminnan koulutus

Loading Loading...

Ajankohta 23.3.2022 - 24.3.2022
Aika
Kesto 2 pv
Ilmoittautumisaika 9.3.2022 mennessä
Hinta 890,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutuksen Teams -yhteydellä ja koulutusmateriaalin sähköisenä.


Esittely

Koulutus antaa perustiedot kirjaamisesta ja sen kokonaissuunnittelusta sekä kirjaamiseen läheisesti liittyvästä lainsäädännöstä. Kurssilla käsitellään myös kirjaamisessa tarvittavaa hallinnon tuntemusta ja oikeustietoa. Hallinnon toiminnan tuntemus on olennainen osa kirjaamossa työskentelevän henkilön ammattiosaamista, esimerkiksi muutoksenhaussa ja eri määräaikojen noudattamisessa kirjaaminen on avainasemassa asiakkaan oikeussuojan toteutumisessa.

Julkisuuslaki ja lisääntynyt tiedottamisvelvollisuus luo lisävaatimuksia kirjaamossa työskentelevän henkilöstön ammattitaidolle. Toisena kurssipäivänä perehdymme asiakirjahallinnon kokonaisuuteen sekä konkreettisemmin viraston kirjaamistoiminnan perusteisiin; kirjaamisen lainsäädännölliseen taustaan sekä diaari-järjestelmän suunnitteluun ja erityisrekistereihin. Käymme läpi myös tiedonhallintalain vaikutuksia kirjaamiseen.


Tavoite ja hyödyt

Koulutus toimii hyvin osana kirjaamistehtävissä aloittaneen henkilön perehdytystä. Koulutuksessa pääset tutustumaan sähköiseen asianhallintaan ja kuulet myös etätyöskentelystä asianhallinnassa. Kokeneemmille kirjaamistehtävissä toimiville henkilöille kahden päivän tiivis tietopaketti antaa hyvän tilaisuuden päästä vertailemaan oman organisaation kirjaamotyöskentelyn käytäntöjä ja verkostoitumaan kollegojen kanssa.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Kirjaamistehtävissä toimiville ja niissä sijaistaville henkilöille sekä kirjaamon esimies- ja suunnittelutehtävissä toimiville.

Koulutuspaikka

Teams

Täydentävä koulutus

Kirjaamistoiminnan syventävä koulutus, Tiedon- ja asiakirjahallinnan ajankohtaosseminaari, Liiketoiminnan ammattitutkinto tiedon- ja asiakirjahallinnossa toimiville

Hinta

890,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää koulutuksen Teams -yhteydellä ja koulutusmateriaalin sähköisenä.

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Marja Laine-Asikainen, marja.laine-asikainen@haus.fi, puh. 040 571 2445
Asiantuntija Eija Aures, eija.aures@haus.fi, puh. 040 505 2973

Tulosta koulutustiedot (PDF)