Työyhteisösovittelu - sopua sovittelulla

Loading Loading...

Ajankohta 9.11.2021 - 16.2.2022
Aika
Kesto 4 jaksoa, 4 päivää
Ilmoittautumisaika 5.11.2021 mennessä
Hinta 1980,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä


Esittely

Valtionhallinnossa työyhteisösovittelua käytetään yhtenä konfliktien ratkaisutapana. Sovittelun tekniikat tulisi saada jokaisen työyhteisötoimijan työkalupakkiin. Jokainen voi soveltaa taitojaan erilaisissa arjen tilanteissa, jotta pienet väärinkäsitykset eivät paisuisi isoiksi ongelmiksi.

Vaikka fokus työyhteisössä tulee olla konfliktien ennaltaehkäisyssä, HR-prosesseihin kuvattu sovittelumenettely ja ratkaisukeskeinen konfliktien sovittelu ovat vahva viesti siitä, että organisaatio välittää ja haluaa selvittää epäselvät ja jännitteiset tilanteet.

Tavoite ja hyödyt

Valmennukseen osallistujat saavat toimivia työkaluja työyhteisön ristiriitatilanteiden sovitteluun. Taidot käydä avointa vuoropuhelua ja kysyä oivalluttavia ja sopua edistäviä kysymyksiä paranevat ja kuuntelutaidot lisääntyvät. Myös tunteiden kohtaamistaidot vahvistuvat, ja taito tunnistaa, käsitellä ja hallita omia tunteita paranee. Taidot puhua vaikeista asioista arvostaen ja jämäkästi kehittyvät, ja ymmärrys ihmisten käyttäytymisestä ja käyttäytymisen syistä ristiriitatilanteissa kasvaa.

Peruutusehdot

Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi kurssille myöhemmin kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme koko kurssihinnan.

Kenelle kurssi soveltuu

Valmennus soveltuu henkilöstön, työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittäjille, esimiehille, luottamusmiehille sekä kaikille, jotka tarvitsevat tietoa työyhteisösovittelusta ja työkaluja työyhteisön ristiriitojen ratkaisemiseen. Koulutuksen suorittaneista halukkaat lisätään Valtiokonttorin ylläpitämään valtionhallinnon sovittelijaverkostoon.

Koulutusta voi tilata myös organisaatiokohtaisena koulutuksena: tiedustelut tiina.pitkaaho@haus.fi

Sisältö

Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä ja orientaatio-materiaali.
Koulutus koostuu neljästä valmennusjaksosta. Jaksojen pääteemat ovat seuraavat:
1. jakso, Sovittelun periaatteet ja sovitteluprosessin vaiheet 9.11.2021 (etänä)
2. jakso, Sovittelun vuorovaikutustekniikat 16.12. (etänä)
3. jakso, Sovittelusimulaatio 17.1.2022 (läsnäolokoulutupäivä/HAUS kehittämiskeskus Oy. Jos terveysturvallisuustilanne estää kokoontumisen, toteutamme jakson etänä)
4. jakso, Sovittelun juridiikka ja sovittelijan itsetuntemus 16.2.2022 (etänä)

Valmennus on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen. Valmennettavat pääsevät harjoittelemaan sovittelua käytännön harjoitusten avulla.

Kouluttaja

Meillä on huippukouluttajat teitä kouluttamassa työyhteisösovitteluun:

Saara Remes, valmentaja ja työyhteisösovittelija. Saara on käyttäytymistieteilijä (KM) ja psykoterapeutti (ValVira). Hän on työ- ja organisaatiopsykologiaan erikoistunut ratkaisu- ja voimavarakeskeinen valmentaja ja työyhteisösovittelija. Saara on yksi työyhteisösovittelun uranuurtajista Suomessa, ja sovitellut lukuisissa eri organisaatioissa mm. johtoryhmien, esimiesten sekä asiantuntijoiden konfliktitilanteita.

Pia Lappalainen on tekniikan tohtori ja englanninopettaja ja toimii Aalto-yliopistossa lehtorina ja senior advisorina. Hän on myös Maanpuolustuskorkean dosentti, opetusalueenaan työyhteisön konfliktinhallinta. LUT-yliopistossa hänen dosentuurinsa liittyy esimiesviestintään ja suorituksen johtamiseen. Pia on julkaissut tutkimuksia konflikteista, sovun johtamisesta, esimiesten tunneälystä, työn imusta ja esimiesviestinnästä.

Sari Ellmén, lähetystöneuvos, Työ 2.0 HR-asiantuntija, ulkoministeriö
Sari on diplomaattiuralla oleva juristi, työyhteisösovittelija ja työnohjaaja monikulttuurisessa organisaatiossa. Hänellä on pitkä kokemus työsuojelupäällikön ja pääluottamusmiehen tehtävistä

Täydentävä koulutusHinta

1980,00 EUR
+alv 24%

Hinta sisältää valmennuspäivien ohjelman ja koulutusmateriaalit sähköisenä

Kysy lisätietoja

Koulutuspäällikkö Tiina Pitkäaho, tiina.pitkaaho@haus.fi, puh. 040 513 0454

Tulosta koulutustiedot (PDF)